mr. Maartje Mathijsen-Molenkamp

mr. Maartje Mathijsen-Molenkamp

Het liefst altijd samen tot een duurzame oplossing komen!
mr. Maartje Mathijsen-Molenkamp
mr. Maartje Mathijsen-Molenkamp adviseur | docent estate planner | advocaat Expertise: anbi regime familie- en erfrecht complexe nalatenschappen huwelijksvermogensrecht succesierecht erfbelasting schenkingen

"Ik streef er naar voor mijn cliënten het beste en meest duurzame resultaat te behalen. Zo staat bij een optimaal estate planningsadvies niet alleen de fiscaliteit centraal maar gaat het om de juiste (juridische) vertaling van de wensen van een cliënt.
Bij (familie)conflicten probeer ik waar mogelijk altijd eerst samen met de cliënt te beoordelen of een oplossing in overleg met de andere partij tot de mogelijkheden behoort. Door op zoek te gaan naar wederzijdse belangen en de ‘angel’ uit een conflict te halen, kunnen tijdrovende, kostbare en  emotionele procedures regelmatig worden voorkomen. Als het echter toch niet mogelijk blijkt tot een gezamenlijke oplossing te komen, zet ik mij uiteraard voor 100% in om in een procedure alsnog het beste resultaat te behalen."

Maartje is sinds 1 maart 2019 als estate planner verbonden aan Auxilium. Na haar studies Nederlands en Fiscaal Recht gewerkt als estate planner en belastingadviseur. Bij haar laatste werkgever kreeg zij de mogelijkheid om naast estate planner ook advocaat te zijn. De fiscale aspecten worden in de (familierecht en erfrecht) advocatuur vaak over het hoofd gezien, waarbij in de estate planning de civielrechtelijk kant vaak onderbelicht blijft. Maartje kan door haar achtergrond beide invalshoeken optimaal tot recht laten komen.

Maartje kan u en uw cliënten adviseren bij familie- en erfrechtvragen en waar nodig voor u en uw cliënten als advocaat optreden indien de ondersteuning door een advocaat daarbij wenselijk of wettelijk vereist is.  

 

Specialismen

Afwikkelen van complexe nalatenschappen, erfbelasting schenkingen, familie- en erfrecht, gezamelijk verzoek tot echtscheiding, testamenten, nalatenschapsplanning, huwelijkse voorwaarden, succesierecht en ANBI regime.

Auxilium Advocatuur

Maartje Mathijsen-Molenkamp kan u ook als advocaat van dienst zijn bij te voeren juridische procedures. 

Maartje is aanwezig op dinsdag en vrijdag.

Andere docenten

› Alle docenten
 • mr. Hans Zwagemaker

  mr. Hans Zwagemaker

  fiscalist

  Complexe vraagstukken vertalen naar praktische toepassingen.

 • Ed Suiker RA

  Ed Suiker RA

  accountant

  Van MKB'er naar ondersteuning in het MKB!

 • Marco Kastelein

  Marco Kastelein

  bedrijfsadviseur

  Kansen en mogelijkheden, daar draait het om!

› Alle docenten
› Alle docenten