e-learning Wwft

e-learning Wwft

Leren op het moment dat het u uitkomt!

Pagina afdrukken
Aan de hand van de theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden, kunt u uw kennis op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) goed opfrissen. 

De E-learning Wwft is gebaseerd op NBA Handreiking 1124: 'Richtsnoeren voor de interpretatie van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme bestemd voor accountants en belastingadviseurs'.  De richtsnoeren zijn gebaseerd op een redelijke en praktijkgerichte uitleg van de tekst van de Wwft en de daarop betrekking hebbende besluiten en de specifieke Leidraad Naleving Wwft voor Accountants, Belastingadviseurs en Administratiekantoren van het Bureau Financieel Toezicht (BFT).  De NBA is bezig de huidige NBA-handreiking 1124 met de Richtsnoeren WWFT te actualiseren. Andere instanties, waaronder het ministerie van financiën en het Bureau financieel toezicht, zijn ook bezig leidraden of andere guidance te actualiseren. Totdat geactualiseerde documenten beschikbaar zijn, is deze e-learning gebaseerd op NBA Handreiking 1124.

Auxilium e-learning cursussen, hoe werkt het? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Algemene informatie

Cursusduur:
ca. 2 uur

Doelgroep:
(assistent) accountants

Vakgebied:
accountancy

Prijs:
€ 70*  


* U betaalt deze e-learning via Ideal. De prijs is exclusief btw.

Het basis pakket bestaat uit één e-learning.  
U kunt daarnaast kiezen om meerdere e-learning cursussen af te nemen. Vanaf 4 e-learning cursussen is er een kortingsstaffel van toepassing. Het extra pakket bestaat uit 4 e-learning cursussen (€ 265) en het plus pakket uit 8 e-learning cursussen (€ 495). U kunt het pakket van uw keuze kiezen in de e-learning omgeving.  

Bent u verantwoordelijk voor opleidingen binnen uw organisatie en wilt u dit voor uw collega's regelen? Dat kan. Binnen het pakket kunt u meerdere credits afnemen en collega's uitnodigen voor een e-learning. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Roelie of Sigid van onze afdeling communicatie

PE:
NBA: 2 PE-uren
RB: 1 punt

Registratie PE:
Het registeren van de PE-punten van een e-learning gaat als volgt:
Na het met goed gevolg (6 van de 8 vragen goed) afsluiten van de e-learning print u het certificaat uit. Vervolgens logt u in op mijn NBA. U zoekt bij de verschillende educatievormen op 'e-learning' en vervolgens kiest u 'Auxilium Adviesgroep'. U ziet nu de diverse e-learningen met CRS nummer. U kiest de juiste e-learning. Let op, het certificaat dient u te bewaren zodat u kunt aantonen dat u de e-learning met goed gevolg heeft afgesloten. U ontvangt voor de gevolgde e-learningen namelijk geen PE-verklaring vanuit Auxilium.

Registratie RB:
Indien er voor deze e-learning RB punten zijn toegekend dan gaat de registratie als volgt:
Na goed gevolg (6 van de 8 vragen goed) afsluiten van de e-learning, stuurt u een mail aan de afdeling communicatie waarin u aangeeft welke e-learning u heeft gevolgd. Auxilium zorgt dat de RB punten voor u worden geregistreerd bij het RB.

Programma

In deze e-learning worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
 • Cliëntenonderzoek
 • meldplicht 
 • Werkzaamheden waarvoor de Wwft geldt/niet geldt
 • UBO's en identificatie
 • monitoren van de zakelijke relatie en de transacties
 • Wwft risicobeleid
 • verificatie
 • Vastlegging
 • Meldingsplicht en de gevolgen
 • Ongebruikelijke transacties
 • Financieren van terrorisme
 • Toezicht en Handhaving
 • Bevoegdheden
 • Sancties

Nadat u alle modules heeft gelezen, volgt er een toets die met goed gevolg moet worden afgelegd. De toets bestaat uit 8 meerkeuze vragen waarvan er minimiaal 6 goed moeten worden beantwoord. Heeft u de e-learning met succes afgerond, dan kunt u direct het certificaat van deelname downloaden (let op: dit is een pop-up venster. Indien u pop-ups niet toestaat dan kunt u het certificaat niet downloaden). Is het de eerste keer niet gelukt dan krijgt u één herkansing. 
 

Klik op de onderstaande button om naar de e-learning omgeving te gaan. Op de startpagina dient u zich éénmalig te registreren. De e-learningomgeving werkt het beste in Google Chrome of Internet Explorer. 

Naar onze e-learning site

Data & Locaties

 • Thuisstudie

  John Weerdenburg AA, drs Ben van den Wijngaart RB