Webinar update fiscale actualiteiten en eigen woning

 • NBA: 3
 • RB Fiscaal: 3
 • Fiscaal, Specialist
 • Voor (assistent) accountants
 • 09.30 tot 12.30 uurMaximaal 16 deelnemers per webinar​
 • Vanaf € 150
 • Data en locaties

  Datum

  Plaats & Locatie

  19-04-2021

  Uw eigen werkplek, Start 09.30 uur

  29-04-2021

  Uw eigen werkplek, Start 09.30 uur

In deze cursus behandelen we fiscale actualiteiten, waaronder vanzelfsprekend de corona maatregelen. Wij bespreken de fiscale consequenties van de diverse regelingen. Daarnaast gaan we in op een aantal aspecten van de eigen woning, een post die in veel aangiften voorkomt en waarover we bij de helpdesk veel vragen krijgen. De onderwerpen die aan bod komen zijn: wat zijn de gevolgen van samenwonen/huwen (gezamenlijke aankoop), verhuizen en echtscheiding.

Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden gaan we hiermee aan de slag.

In de middag bieden we de update accountancy voorjaar als webinar aan. Deze start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 

Docent(en)

Jan Willem Kemper RB

Jan Willem Kemper RBdocent

fiscalist, met als expertise:

 • belastingheffing mkb

"Ik vind het fascinerend om te zien hoe sterk de belastingheffing is verweven met ons dagelijks bestaan. Vrijwel alles heeft fiscale gevolgen en wat je niet weet deert je wel. Regelmatig zie ik belastingbetalers die verstrikt zijn geraakt in het fiscale spinnenweb. Het is mooi werk om ze daar uit te halen, maar nog mooier is het om te voorkomen dat ze verstrikt raken. Goede en tijdige advisering is daarvoor nodig. Maar dat niet alleen. Een advies is pas goed als de cliënt het begrijpt en ziet waarom hij juist dit advies op zou moeten volgen."

Jan Willem heeft ervaring opgedaan bij diverse belastingadviesbureaus. Sinds 2000 geeft hij regelmatig cursussen voor accountants en belastingadviseurs. Ook geeft hij lezingen voor fiscaal niet geschoold publiek. Zijn speciale interesse gaat uit naar de belastingheffing van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.  

mr. Christine van de Lagemaat

mr. Christine van de Lagemaatadviseur | docent

fiscalist - MKB, met als expertise:

 • herstructurering
 • inkomstenbelasting
 • fiscale aangiften
 • werkkostenregeling
 • grensoverschrijdend werken

"Ik heb bij Auxilium de ideale combinatie gevonden! Adviseren over fiscale vraagstukken en mijn kennis delen via de trainingen van Auxilium. Ik vind het fijn om anderen te helpen en te sparren over ingewikkelde (fiscale) vraagstukken. Hierbij duik ik graag de materie in om een casus tot in de kern uit te zoeken. Ik ben er voor u!

Na mijn studies notarieel- en fiscaal recht heb ik 10 jaar gewerkt bij accountants- en advieskantoren. Ik heb mij in deze periode breed ontwikkeld tot generalist en heb kennis opgedaan in zowel de fiscale aangifte- als adviespraktijk. Ik heb ervaring met inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en schenk- en erfbelasting. U kunt bij mij ook terecht voor vragen rondom expats (het grensoverschrijdend werken door werknemers), loonbelasting, de werkkostenregeling en fiscaal advies bij herstructureringen van organisaties."  

Christine is sinds januari 2020 werkzaam bij Auxilium Adviesgroep. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag. 
 

c.lagemaat@auxiliumadviesgroep.nl
mr. Mariëtte Rodenburg RB

mr. Mariëtte Rodenburg RBadviseur | docent

fiscalist - MKB, met als expertise:

 • eigen woning
 • inkomstenbelasting
 • bedrijfsoverdracht
 • echtscheiding
 • mkb

''Na 19 jaar als belastingadviseur in de accountancy te hebben gewerkt, heb ik in 2018 een (tijdelijke) overstap naar het onderwijs (HBO) gemaakt. Het delen van kennis vind ik namelijk één van de leukste dingen die er zijn. Minstens zo leuk vind ik het echter om mij vast te bijten in fiscale vraagstukken en mensen te helpen hun weg te vinden in het fiscaal-juridische doolhof. Ik ben heel blij dat ik deze passies kan combineren als adviseur en docent bij Auxilium.

Als belastingadviseur ben ik altijd als generalist werkzaam geweest voor met name het MKB. Ik heb echter ook ruime ervaring met particulieren en agrariërs (met name veehouders). Mijn werkzaamheden varieerden van het beoordelen van IB-aangiftes tot het volledig begeleiden van een bedrijfsoverdracht binnen de familie. De laatste jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd op het gebied van de fiscale begeleiding van echtscheidingen. De eigen woning is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook zonder een echtscheiding is de eigen woningregeling een soort fiscaal mijnenveld geworden. Ik help mensen daar graag doorheen. In het algemeen geldt dat er niets mooiers is dan een klant die aangeeft dat hij of zij dankzij jouw inspanningen weer goed slaapt."

Mariëtte is vier dagen per week bereikbaar en maakt sinds september 2019 onderdeel uit van het Auxilium team

m.rodenburg@auxiliumadviesgroep.nl

Prijzen

Auxilium leden: € 150   Niet-leden: € 225

Wilt u deze update incompany afnemen?

De incompany prijs bedraagt voor een groep van maximaal 16 deelnemers: 
€ 1.400 voor leden van Auxilium en € 1.575 voor niet leden. Grotere groepen in overleg en tegen een meerprijs. 

Wilt u een webinar incompany plannen? Neem contact op met onze afdeling communicatie. Zij nemen dan contact met u op om een datum en tijdstip af te stemmen. U kunt het ook aangeven op het inschrijfformulier bij soort cursus, kies voor incompany in plaats van webinar.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus ben u bij met de laatste fiscale ontwikkelingen die relevant zijn voor de MKB-praktijk. Daarnaast bent u in staat diverse fiscale struikelblokken ten aanzien van de eigen woning te onderkennen en de gevolgen van zogenaamde life-events op de fiscale behandeling van de eigen woning te doorgronden.
- Minder

Programma

In deze update worden de volgende onderwerpen behandeld:
 • Fiscale actualiteiten, waaronder vanzelfsprekend de corona maatregelen. 
 • De eigen woning: de gevolgen van samenwonen/huwen (gezamenlijke aankoop), verhuizen en echtscheiding.

 
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Webinar update fiscale actualiteiten en eigen woning

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen