Webinar Aangifte inkomstenbelasting 2020

Voor iedereen die aangiften opstelt of controleert voor de IB-ondernemer en de particulier

 • NBA: 3
 • RB Fiscaal: 3
 • Fiscaal, Standaard werkzh
 • Voor degenen die aangiften inkomstenbelasting opstellen en/of concept-aangiften beoordelen.
 • 3 uur, maximaal 16 deelnemers per webinar​inclusief pauze
 • Vanaf € 150
 • Data en locaties

  Datum

  Plaats & Locatie

  09-03-2021

  Start 13.30 uur, Uw eigen werkplek; webinar

  in overleg

  Als incompany, Uw eigen werkplek; webinar

Dit jaar is er speciale aandacht voor de verwerking van de coronaregelingen (TOZO/NOW/TOGS/TVL) verder scherpt u uw kennis en vaardigheden aan op het gebied van de aangifte inkomstenbelasting. U leert welke regels in het aangiftejaar 2020 nieuw of anders zijn dan in het voorgaande jaar. Dit jaar gaan we naast de verwerking van de coronaregelingen ook in op de fiscale verwerking van een echtscheiding. We besteden aandacht aan de praktische oplossing van problemen waarmee u in de alledaagse praktijk te maken kunt krijgen. 
  

Wij maken gebruik van Microsoft Teams. Voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de nodige gegevens en een uitnodiging met een link om deel te nemen. Bekijk hier de FAQ op onze website. Heeft u nog vragen, wij helpen u graag! Mail aan educatie@auxiliumadviesgroep.nl of bel via 033 433 7217. 

Docent(en)

mr. Mariëtte Rodenburg RB

mr. Mariëtte Rodenburg RBadviseur | docent

fiscalist - MKB, met als expertise:

 • eigen woning
 • inkomstenbelasting
 • bedrijfsoverdracht
 • echtscheiding
 • mkb

''Na 19 jaar als belastingadviseur in de accountancy te hebben gewerkt, heb ik in 2018 een (tijdelijke) overstap naar het onderwijs (HBO) gemaakt. Het delen van kennis vind ik namelijk één van de leukste dingen die er zijn. Minstens zo leuk vind ik het echter om mij vast te bijten in fiscale vraagstukken en mensen te helpen hun weg te vinden in het fiscaal-juridische doolhof. Ik ben heel blij dat ik deze passies kan combineren als adviseur en docent bij Auxilium.

Als belastingadviseur ben ik altijd als generalist werkzaam geweest voor met name het MKB. Ik heb echter ook ruime ervaring met particulieren en agrariërs (met name veehouders). Mijn werkzaamheden varieerden van het beoordelen van IB-aangiftes tot het volledig begeleiden van een bedrijfsoverdracht binnen de familie. De laatste jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd op het gebied van de fiscale begeleiding van echtscheidingen. De eigen woning is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook zonder een echtscheiding is de eigen woningregeling een soort fiscaal mijnenveld geworden. Ik help mensen daar graag doorheen. In het algemeen geldt dat er niets mooiers is dan een klant die aangeeft dat hij of zij dankzij jouw inspanningen weer goed slaapt."

Mariëtte is vier dagen per week bereikbaar en maakt sinds september 2019 onderdeel uit van het Auxilium team

m.rodenburg@auxiliumadviesgroep.nl
mr. Christine van de Lagemaat

mr. Christine van de Lagemaatadviseur | docent

fiscalist - MKB, met als expertise:

 • herstructurering
 • inkomstenbelasting
 • fiscale aangiften
 • werkkostenregeling
 • grensoverschrijdend werken

"Ik heb bij Auxilium de ideale combinatie gevonden! Adviseren over fiscale vraagstukken en mijn kennis delen via de trainingen van Auxilium. Ik vind het fijn om anderen te helpen en te sparren over ingewikkelde (fiscale) vraagstukken. Hierbij duik ik graag de materie in om een casus tot in de kern uit te zoeken. Ik ben er voor u!

Na mijn studies notarieel- en fiscaal recht heb ik 10 jaar gewerkt bij accountants- en advieskantoren. Ik heb mij in deze periode breed ontwikkeld tot generalist en heb kennis opgedaan in zowel de fiscale aangifte- als adviespraktijk. Ik heb ervaring met inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en schenk- en erfbelasting. U kunt bij mij ook terecht voor vragen rondom expats (het grensoverschrijdend werken door werknemers), loonbelasting, de werkkostenregeling en fiscaal advies bij herstructureringen van organisaties."  

Christine is sinds januari 2020 werkzaam bij Auxilium Adviesgroep. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag. 
 

c.lagemaat@auxiliumadviesgroep.nl

Prijzen

Auxilium leden: € 150   Niet-leden: € 200

Wilt u dit webinar exclusief met uw eigen team volgen? Leden van Auxilium betalen € 1000, niet leden betalen € 1200, excl. btw voor maximaal 16 medewerkers. 

Wilt u een webinar plannen? Neem contact op met onze afdeling communicatie. Zij nemen dan contact met u op om een datum en tijdstip af te stemmen. U kunt het ook aangeven op het inschrijfformulier bij soort cursus, kies voor incompany in plaats van webinar.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus bent u in staat om de fiscale gevolgen van de TOZO/NOW/TOGS/TVL en andere coronamaatregelen voor de IB-ondernemer te verwerken in de aangifte. Daarnaast bent u in staat diverse fiscale gevolgen van een echtscheiding op de juiste plaats in de aangifte te verwerken.
- Minder

Programma

Aan de hand van een casus lopen we een aangifte inkomstenbelasting door. Hierbij wordt voor de ondernemer vooral aandacht besteed aan de verwerking van de coronaregelingen (TOZO/NOW/TOGS/TVL) en gaan we in op de fiscale verwerking van een echtscheiding. Denk hierbij aan onder andere (voljaar) fiscaal partnerschap, eigen woning, alimentatie en doorschuiven onderneming. Uiteraard behandelen we ook de algemene wijzigingen voor 2020. 

De cursus is bestemd voor zowel degenen die aangiften inkomstenbelasting opstellen als degenen die concept-aangiften beoordelen. Enige praktijkervaring is vereist.
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Webinar Aangifte inkomstenbelasting 2020

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen