Update accountancy voorjaar 2019

Update accountancy voorjaar 2019

Pagina afdrukken
In de update accountancy worden actualiteiten voor accountants vertaald naar uw (MKB) adviespraktijk. In deze update accountancy voorjaar staan we stil bij de belangrijkste wijzigingen van regelgeving van de NBA. Zo zijn de NVKS en Handreiking 1136 aangepast en is de NOCLAR definitief vastgesteld. Het grootste deel van deze cursus besteden we aan de verwerking van financieringen in de jaarrekening. Daarom zijn onze financieringsspecialisten aanwezig bij de update accountancy, zij laten u aan de hand van actuele casuïstiek zien hoe de verschillende financieringsvormen in de praktijk zijn toegepast. Het doel is dat u als adviseur beter in staat bent te signaleren welke mogelijkheden er voor uw klant zijn. U kunt daardoor uw klant optimaal adviseren bij zijn financiering.

Verder kijken we hoe de MKB accountant moet omgaan met langdurige betrokkenheid bij een assurance opdracht. En er is tijd voor overige actualiteiten. 
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Update accountancy voorjaar 2019

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Belastingbelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur:
14.00 tot 20.15 uur
• inclusief 5 kwartier pauze/diner*

Deze update is inclusief een diner aan het einde van de cursus. Om te voorkomen dat het laatste deel van de cursus uitloopt en omdat wij ervaren dat de aandacht na een maaltijd altijd herpakt moet worden, kiezen wij ervoor om het diner aansluitend aan de cursus aan te bieden. Aangezien het diner door veel deelnemers als een goede aanvulling wordt gezien om bij te praten met vakgenoten blijft dit een onderdeel van onze updates. 

Doelgroep:
(assistent)accountants 

Vakgebied:
accountancy 

Prijs update:
€ 325 voor leden van Auxilium
€ 375 voor niet leden

Komt u naar alle 4 updates en betaalt u vooraf, dan ontvangt u € 50 korting per deelnemer. 
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde update(s). 

PE:
NBA: 5 PE-uren
RB: 5 algemene punten

Programma

Onze updates draaien om actualiteiten. Hieronder het programma zoals wij dat nu in gedachten hebben. Doen zich belangrijke wijzigingen voor, dan wordt hier tijd voor vrijgemaakt. 

De update accountancy voorjaar staat stil bij de belangrijkste wijzigingen van regelgeving van de NBA. Zo zijn de NVKS en Handreiking 1136 aangepast en is de NOCLAR definitief vastgesteld. Het grootste deel van de update besteden we aan de verwerking van financieringen in de jaarrekening. U kunt hierbij denken aan: 
 • Verwerking van financieringen in balans en winst- en verliesrekening
 • Financial en operational lease
 • Sale en lease-back constructies
 • Borgstellings- en ontwikkelingskredieten
 • Crowd-funding
 • Onderverdeling lang- en kortlopend
 • Vermelding van zekerheden enz. 
Onze financieringsspecialisten praten u in de Update Accountancy voorjaar bij over het actuele aanbod qua financiers anno 2019 en met name hoe u deze kan in zetten in de praktijk. Mogelijkheden als crowdfunding, sale and lease back constructies en borgstellingskrediet worden behandeld.  Hierna laten wij u aan de hand van actuele casuïstiek interactief zien hoe deze verschillende financieringsvormen in de praktijk zijn toegepast. Dit met als doel om u als adviseur beter in staat te stellen te signaleren welke mogelijkheden er voor uw klant zijn zodat u nog beter uw klant kan adviseren bij zijn financiering. Kortom theorie zoals deze in de praktijk wordt toegepast!

Verder bespreken we hoe u als MKB accountant om moet gaan met langdurige betrokkenheid bij een assurance opdracht en behandelen we overige actualiteiten. Wilt u inschrijven voor alle updates? Dit kan op de volgende manieren:

Data & Locaties

 • 18-03-2019 Tiel Van der Valk

  John Weerdenburg AA, Marco Kastelein

 • 19-03-2019 Uden Van der Valk

  John Weerdenburg AA, Marco Kastelein

 • 20-03-2019 Wolvega Van der Valk

  Marcel van Dijk RA, Marco Kastelein

 • 25-03-2019 Assen Van der Valk

  Marcel van Dijk RA, Marco Kastelein

 • 26-03-2019 Venlo VVV Venlo

  Ed Suiker RA, Marco Kastelein

› Bekijk alle 11 data & locaties
 • 27-03-2019 Hengelo Van der Valk

  John Weerdenburg AA, Marco Kastelein

 • 28-03-2019 Vught Van der Valk

  Wilco Schut AA, Marco Kastelein

 • 01-04-2019 Nootdorp Van der Valk

  Ed Suiker RA, Marco Kastelein

 • 02-04-2019 Breda Van der Valk

  Marcel van Dijk RA, Marco Kastelein

 • 03-04-2019 Leusden Auxilium trainingszaal

  Wilco Schut AA, Marco Kastelein

 • 04-04-2019 Tilburg Postelse Hoeve

  Ed Suiker RA, Marco Kastelein

› Toon minder

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen