Update accountancy najaar 2021

 • NBA: 4
 • RB Algemeen: 4
 • Accountancy, Standaard werkzh
 • Voor (assistent) accountants
 • 13.00 tot 17.00 uurinclusief korte pauze
 • Vanaf € 250
 • Data en locaties

  Datum

  Plaats & Locatie

  19-10-2021

  Urmond, Van der Valk Hotel

  21-10-2021

  Uden, Van der Valk Hotel

  25-10-2021

  Sassenheim, Van der Valk Hotel

  26-10-2021

  Nieuwegein, NBC Congrescentrum

  27-10-2021

  Oostzaan, Van der Valk Hotel

  01-11-2021

  Akersloot, Van der Valk Hotel

  03-11-2021

  Dordrecht, Van der Valk Hotel

  08-11-2021

  Breda, Van der Valk Hotel

  09-11-2021

  Eindhoven, Van der Valk Hotel

  10-11-2021

  Schiedam, Novotel

  11-11-2021

  Hoofddorp, Van der Valk Hotel

  16-11-2021

  Leusden, Auxilium Trainingszaal

  02-12-2021

  Leeuwarden, Van der Valk Hotel

Deze update staat, zoals u van ons gewend bent, vol met actualiteiten waarmee u in uw MKB praktijk direct aan de slag kunt. 

In de ochtend (09.30 tot 12.30) bieden wij op een aantal locaties een update fiscale actualiteiten aan van 3 uur.  Neemt u aan beide cursussen deel op dezelfde locatie dan zorgen wij voor een lunch. 

Docent(en)

John Weerdenburg AA

John Weerdenburg AAadviseur | docent

accountant, met als expertise:

 • toetsing
 • ondernemerschap

"Mijn grote passie is het verzorgen van praktijkgerichte trainingen. Op een heldere en open wijze met de deelnemers van gedachten wisselen en de uitdaging aangaan om complexe zaken eenvoudig uit te leggen. Naast het verzorgen van cursussen ben ik o.a. intensief betrokken bij collegiale toetsingen, het begeleiden van kantoren in het traject rondom kwaliteitsbeheersing geeft mij veel voldoening. De toetsing is naast een vaktechnische aangelegenheid ook een moment dat door veel accountants emotioneel wordt beleefd. Mooi om dit naar een goed eindpunt te mogen begeleiden!"
 
John schrijft regelmatig columns en artikelen voor diverse vaktechnische bladen. Klik hier om o.a. artikelen van John te lezen. Voor de NBA is hij externe beoordelaar en examinator. John Weerdenburg kent als geen ander het reilen en zeilen binnen een accountantskantoor. Als accountant, toetser, stagebegeleider en opleider is hij bekend met alle facetten van het vak. John is sinds de oprichting als vennoot aan Auxilium verbonden. 

j.weerdenburg@auxiliumadviesgroep.nl
Marcel van Dijk RA

Marcel van Dijk RAadviseur | docent

accountant, met als expertise:

 • toetsing
 • waarderingen
 • accountancy-dienstverlening mkb

"Accountancy vind ik een uitermate boeiend vak. Als vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer mag je een prachtige rol spelen. Verantwoordelijkheid voelen, nemen en dragen en altijd met een gerust hart de discussie in, dat is voor mij de kern. Ruim 33 jaar ben ik werkzaam geweest in de accountancy en op dit moment adviseer, ondersteun en train ik o.a. de bij Auxilium aangesloten accountantskantoren in samenwerking met fijne collega's. Dankbaar werk en zeer praktijkgericht. Kortom, vertrouw op ons, opdat iedere dag mag tellen!" 
Marcel werkt sinds 2012 bij Auxilium. 

m.dijk@auxiliumadviesgroep.nl
Wilco Schut AA

Wilco Schut AAadviseur | docent

accountant, met als expertise:

 • ondernemerschap
 • toetsing
 • accountancy-dienstverlening mkb

"Voor ik bij Auxilium aan de slag ging, ben ik bijna 20 jaar werkzaam geweest in de adviespraktijk. Gestart als beginnend assistent accountant en doorgegroeid tot zelfstandig ondernemer, waarbij alle uitdagingen van het vakgebied voorbij zijn gekomen. De ervaring die ik hierbij heb opgedaan mag ik nu dagelijks inzetten en delen bij het begeleiden en ondersteunen van accountantskantoren binnen het MKB. Een dienstverlenende rol waarbij het persoonlijke contact en de uitdaging tot het leveren van toegevoegde waarde aan collega-accountants mij veel energie en voldoening geven".
 

w.schut@auxiliumadviesgroep.nl
Ed Suiker RA

Ed Suiker RAadviseur | docent

accountant, met als expertise:

 • ondernemerschap
 • externe verslaggeving
 • accountancy-dienstverlening mkb

"Met bijna 20 jaar werkervaring als accountant op de teller, hoop ik een verlengstuk in kennis te kunnen zijn voor onze leden. Als allround accountant heb ik bij verschillende kantoren gewerkt en daarnaast heb ik ervaring als éénpitter in het MKB segment. Ik ben eigenlijk wel van alle markten thuis. Ik ben echt een doener en daarom vind ik cursus geven ook zo leuk. Handboeken maken hoort er natuurlijk ook bij, maar als ik mag kiezen duik ik liever in een casus over externe verslaggeving!" 

Ed Suiker RA maakt sinds maart 2017 onderdeel uit van het team accountants. Op vrijdag is Ed niet bij Auxilium te bereiken, hij is dan aan de slag in de ouderenzorg als vrijwilliger.

e.suiker@auxiliumadviesgroep.nl
Andries Visser RA

Andries Visser RAadviseur | docent

accountant, met als expertise:

 • externe verslaggeving

"Inmiddels heb ik al ruim 30 jaar ervaring in de accountantspraktijk. Hiervan bijna 20 jaar als (mede-)eigenaar van een accountantskantoor met klanten in het MKB, van eenmanszaak tot controleplichtige rechtspersonen. Elke klant verdient daarbij de aandacht die hij/zij nodig heeft. Ik heb een bijzondere affiniteit met externe verslaggeving. In overleg met de klant zoeken naar een praktische oplossing van vraagstukken beschouw ik als een mooie uitdaging in mijn werk als accountant."

Andries werkt parttime en maakt sinds juli 2019 onderdeel uit van het Auxilium team.

a.visser@auxiliumadviesgroep.nl

Prijzen

Auxilium leden: € 250   Niet-leden: € 275

 • U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde update(s). 
 • Schrijft u in voor de update accountancy voorjaar en najaar en het aanvullende programma op beide dagen én u betaalt vooraf dan ontvangt u € 50 korting op de totale prijs.

Wilt u deze update incompany afnemen?

De incompany prijs bedraagt voor een groep van maximaal 16 deelnemers: 
€ 1.750 voor leden van Auxilium en € 1.925 voor niet leden. De prijs is exclusief reiskosten van de docent en btw.
Grotere groepen in overleg en tegen een meerprijs. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze update kunt u vier uur noteren in uw POP inzake uw leerdoel om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de regelgeving en ontwikkelingen in het accountantsberoep. 

- Minder

Programma

Aan de hand van de recente ontwikkelingen rondom uw beroep hebben we het volgende (voorlopige) programma opgesteld: 

 1. Ontwikkelingen rondom de NOW. Inmiddels bent u druk met het inleveren van de afrekeningen en heeft u nog tal van vragen. Wij bespreken de meest voorkomende vragen die bij onze helpdesk zijn binnengekomen. 
 2. NOW en samenstellen. Veel klanten hebben zelf de NOW aangevraagd en hebben vanwege de hoogte van de subsidie (voorschot < € 20.000 of afrekening < € 25.000) geen derden- of accountantsverklaring nodig. Maar hoe ligt dan uw verantwoordelijkheid rondom het samenstellen van de jaarrekening? Is de NOW een significante aangelegenheid? Wat meldt Standaard 4410 hierover? Kortom, welke werkzaamheden worden in welke situatie van u verwacht?
 3. De TVL heeft inmiddels ook de ruime belangstelling gekregen van veel ondernemers. In deze update staan we stil bij de accountantswerkzaamheden (beschreven in een protocol) welke hierbij horen. Wat wordt er van u verwacht en op welke wijze zorgt u voor een adequaat dossier?
 4. Overige actualiteiten zoals de Wwft, ontwikkelingen en ervaringen vanuit de inmiddels weer opgestarte toetsingen en de meest belangrijke uitspraken van de Accountantskamer. 
 5. Wat er verder nog in de actualiteit komt voorafgaand aan de update. 


 

- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Update accountancy najaar 2021

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Rendement/Fiscaal up to Date/Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen die wij in samenwerking met deze partij organiseren. U treft deze informatie aan op de cursuspagina.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen