Eindejaarsseminar 2018: Toezicht, wat brengt het ons?

Eindejaarsseminar 2018: Toezicht, wat brengt het ons?

Pagina afdrukken
Van onze wieg tot aan het graf hebben we te maken met toezicht. Van consultatiebureau tot intensive care, op allerlei manieren vindt toezicht plaats. Maar waarom dan? Wat is de toegevoegde waarde? Resulteert toezicht in verbetering van onze gezondheid? Eerlijkheid - houden we ons aan de afgesproken spelregels? - en veiligheid? Door toenemende automatisering is het persoonlijk toezicht voor een groot deel vervangen door digitaal toezicht. Denkt u maar aan satellieten en camera’s die van alles registreren. Dit gebeurt vanuit de overheid, maar ook particulieren hebben steeds meer een 'dashcam' in de auto. Je weet het tenslotte maar nooit...
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Eindejaarsseminar 2018: Toezicht, wat brengt het ons?

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Belastingbelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur: 
14.00 tot circa 20.00 uur inclusief pauze/diner.

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten

Vakgebied:
accountancy

Prijs:
€ 200 voor leden van Auxilium
€ 250 voor niet leden
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus.

PE:
NBA: 5 uren
RB: 5 algemene punten 

Programma

Accountants bevinden zich in een netwerk van toezicht. Zij worden door verschillende instanties aan toezicht onderworpen: de NBA (Raad voor Toezicht), de AFM en de Accountantskamer. Vanaf mei dit jaar hebben we te maken met de Autoriteit Persoonsgegevens. De accountant voert ook toezicht uit. Voorbeelden zijn de Wwft en Horizontaal Toezicht. Maar ook de toevoeging ‘assurance’ aan financiële rapportages, hierbij is ook sprake van toezicht op wet- en regelgeving.

In dit seminar komt het toezicht rondom de accountant op verschillende wijzen in beeld. Sprekers van diverse disciplines belichten hun aandachtsgebied. De dag staat onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder. Jort Kelder kent u wellicht al, hij was ook dagvoorzitter tijdens ons seminar in 2016. Hij is scherp, snel en bovendien geestig! 

Wat kunt u verder verwachten? Ons programma is als volgt:

John Weerdenburg AA,
partner bij Auxilium Adviesgroep,  trapt om 14.00 uur het seminar af, hij deelt zijn gedachten met u over het begrip toezicht.  
Berry Wammes, directeur van de NBA,  neemt om 14.30 uur het stokje al over en belicht in zijn bijdrage het extern toezicht. Hoe is de verhouding tussen de toezichthouder en de accountant (de ondertoezichtgestelde)? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat die verhouding zo goed mogelijk is zodat beide partijen zoveel mogelijk van elkaar kunnen profiteren.
Na een korte pauze (15.30 -16.00 uur) geven wij om 16.00 uur het woord aan Dirk ter Harmsel AA. Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen bij de Accountantskamer. De Accountantskamer is dé toezichthouder voor accountants. Zij spreekt accountants aan op gedrag en heeft de mogelijkheid om sancties op te leggen. Een van de onderwerpen die bij de Accountantskamer spelen zijn situaties waarbij de accountant de rol van toezichthouder niet goed heeft vervuld.
Om 17.00 uur richt Mr. Dirk Kolkman van het Bureau Financieel Toezicht zijn presentatie op het Wwft toezicht op accountants.  
Om 18.00 uur genieten wij van het dinerbuffet om vervolgens om 19.00 uur naar onze laatste spreker te gaan luisteren.
In de avond (vanaf 19.00 uur) belicht Bas Nijhuis namelijk een andere vorm van toezicht. Bas is voetbalscheidsrechter en arbitreert in de Eredivisie. Nijhuis schreef vorig jaar een  boek waarin hij verschillende anekdotes over zijn carrière als scheidsrechter vertelt. Nijhuis staat er als arbiter om bekend veel toe te laten in het veld en dat zorgt voor voldoende reuring, op de tribune, bij de pers en niet te vergeten bij spelers en trainers! Rond 20.00 uur verwachten wij het seminar af te ronden.

Bent u er op 19 december ook (weer) bij?

Data & Locaties

  • 19-12-2018 Houten Van der Valk

    mr. Dirk Kolkman CFE, Berry Wammes, Jort Kelder, Bas Nijhuis, Dirk ter Harmsel, John Weerdenburg AA