Excel voor Financials (incl. dashboarding) alleen voor STAP-opleidingsbudget

Het STAP-Budget wordt aangevraagd door de cursist bij het UWV, en uitbetaald aan de opleider. Alleen voor zeer ervaren Excel-gebruikers

 • NBA: 6
 • RB Algemeen: 6
 • Microsoft 365, Vaardigheden
 • Voor Financials die meer uit Excel willen halen
 • 09.00 tot 16.00 uurinclusief een uur pauze/lunch
 • Vanaf € 550

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Financials die al ervaren zijn met het gebruik van Excel. We gaan diep in op onderwerpen waar je veel mee te maken hebt. Daarnaast is er altijd ruimte voor vragen en is er ook ruimte om eigen situaties / problemen te bespreken.

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling 
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget ontvangen via Stapuwv.nl. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Deze opleiding van Auxilium is  opgenomen in het scholingsregister van de Overheid (samenwerking DUO en UWV) en komt in aanmerking voor STAP-budget.  Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op! 

Let op: je STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan. De STAP-opleiding moet uiterlijk 3 maanden starten na het aanvraagtijdvak. 

Prijzen

Auxilium leden: € 550   Niet-leden: € 550

Hoe meldt je je aan aan voor een opleiding van Auxilium met STAP-budget?

 1. Je meldt je aan via deze cursuspagina van Auxilium. Vermeld bij de opmerkingen je volledige naam, privéadres, postcode, woonplaats en geboortedatum.
 2. Je ontvangt direct na inschrijving op onze website automatisch een inschrijfbewijs. Let op: je STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan. De STAP-opleiding moet uiterlijk 3 maanden starten na het aanvraagtijdvak. 
 3. ​Daarna ontvang je van ons een STAP-aanmeldbewijs dat je nodig heeft bij jouw aanmelding op het STAP-portaal. Het inschrijven voor het STAP-budget biedt geen garantie op toekenning van de subsidie.
 4. Log op de inschrijfdatum met jouw DigiD in op het STAP-portaal van het UWV, selecteer in het scholingsregister de opleiding waarvoor je het STAP-budget wilt aanvragen. 
 5. Upload jouw STAP-aanmeldbewijs: dat is het bewijs van inschrijving dat je via ons hebt ontvangen. Jouw aanvraag is nu ingediend.
 6. ​Je krijgt vrijwel meteen een terugkoppeling van het UWV of jouw aanvraag in behandeling wordt genomen of is afgewezen. Wil je ons hierover per mail informeren?  
 7. Binnen maximaal 1 maand ontvang je van het UWV een bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Bij goedkeuring ontvangt ook Auxilium een bericht van het UWV.
 8. ​Wij sturen je na goedkeuring door UWV een bevestiging deelname met alle gegevens en je kunt starten met de gekozen opleiding!

Let op: jouw inschrijving is pas definitief als wij de goedkeuring van het UWV hebben ontvangen. Wordt jouw STAP-aanvraag niet goedgekeurd door het UWV, dan kun je jouw deelname annuleren of alsnog deelnemen tegen eigen betaling. Neem hierover contact met ons op. 

​Wat is STAP-Budget?

De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. In Nederland kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks een STAP-budget van maximaal €1000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Dit gebeurt in 6 tijdvakken van 2 maanden, verdeeld over een kalenderjaar.  De prijs voor deze STAP-cursus is € 550 incl btw.

Wie komt in aanmerking voor STAP-budget?
Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk. En je hebt nog niet eerder een STAP-budget ontvangen in een kalenderjaar. 

Vragen?
Bekijk de veel gestelde vragen op de website van het UWV. Vragen over het STAP-budget kun je alleen bij het UWV stellen. Auxilium is opleider voor het STAP-budget, wij kunnen je helaas niet helpen bij de STAP-aanmeldingsprocedure.   

Laptop en voorbereiding

Laptop
Voor deelname aan deze training is een laptop nodig met Excel. Je kunt deze zelf meenemen, maar het is ook mogelijk om een laptop te huren voor deze dag. De kosten hiervoor bedragen €20. Indien je hiervan gebruik wilt maken dan dien je dit bij het opmerkingenscherm bij jouw inschrijving aan te geven. Op de dag zelf is dit niet mogelijk.

Techniek
Het is niet nodig om MS365 op je laptop te hebben. Wel raden wij minimaal Excel 2019 aan, omdat vanaf deze versie alle te behandelen onderdelen van de cursus worden ondersteund.
Heb je een eerdere versie van Excel? Check dan goed of deze versie beschikt over Power Pivot. Dit is te vinden in deze tabel:Power Query is beschikbaar vanaf 2016 en voor eerdere versies is een versie te downloaden en te installeren. Het activeren kan in het programma zelf en kan evt. nog tijdens de cursus. Wanneer je twijfelt kun je het zekere voor het onzekere nemen en een laptop huren (zie boven). 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus kun je optimaal gebruik maken van de verschillende functies in Excel. 
- Minder

Programma

Er wordt van je verwacht dat je ervaren bent met het gebruik van Excel.  De volgende onderdelen worden behandeld:

Excel 
 • Datavalidatie
 • Wat-Als-Analyses
 • De Oplosser / Solver
 • Matrixformules
BI / Dashboarding
 • Koppeling met externe gegevens
 • Power Pivot
 • Power Query
 • Draaitabellen gevorderd
 • Gegevensmodel
 • KPI's
​Overige
 • ​Introductie in Macro's

​De genoemde onderdelen zijn een indicatie, er is altijd ruimte voor vragen en ruimte om eigen situaties / problemen te bespreken.

Deze workshop gaat door vanaf 5 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 10. 
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Excel voor Financials (incl. dashboarding) alleen voor STAP-opleidingsbudget

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.