e-learning de eigenwoningregeling

e-learning de eigenwoningregeling

Leren op het moment dat het u uitkomt!

Pagina afdrukken
Aan de hand van de theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden, kunt u uw kennis op het gebied van de de eigenwoningregeling goed opfrissen. 
In deze e-learning module leert u de hoofdlijnen van de eigenwoningregeling. U leert de inhoud van de begrippen en termen en hoe de regeling moet worden toegepast. Naast de hoofdlijnen wordt aandacht besteed aan een aantal veel voorkomende complexe toepassingen.

Auxilium e-learning cursussen, hoe werkt het? Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Algemene informatie

Cursusduur:
ca. 2 uur

Doelgroep:
(assistent) accountants

Vakgebied:
fiscaal

Prijs:
€ 70*  


* U betaalt deze e-learning via Ideal. De prijs is exclusief btw.

Het basis pakket bestaat uit één e-learning.  
U kunt daarnaast kiezen om meerdere e-learning cursussen af te nemen. Vanaf 4 e-learning cursussen is er een kortingsstaffel van toepassing. Het extra pakket bestaat uit 4 e-learning cursussen (€ 265) en het plus pakket uit 8 e-learning cursussen (€ 495). U kunt het pakket van uw keuze kiezen in de e-learning omgeving.  

Bent u verantwoordelijk voor opleidingen binnen uw organisatie en wilt u dit voor uw collega's regelen? Dat kan. Binnen het pakket kunt u meerdere credits afnemen en collega's uitnodigen voor een e-learning. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Roelie of Sigid van onze afdeling communicatie

PE:
NBA: 2 PE-uren

RB:
1 punt

Registratie PE:
Het registeren van de PE-punten van een e-learning gaat als volgt:
Na het met goed gevolg (6 van de 8 vragen goed) afsluiten van de e-learning print u het certificaat uit. Vervolgens logt u in op mijn NBA. U zoekt bij de verschillende educatievormen op 'e-learning' en vervolgens kiest u 'Auxilium Adviesgroep'. U ziet nu de diverse e-learningen met CRS nummer. U kiest de juiste e-learning. Let op, het certificaat dient u te bewaren zodat u kunt aantonen dat u de e-learning met goed gevolg heeft afgesloten. U ontvangt voor de gevolgde e-learningen namelijk geen PE-verklaring vanuit Auxilium.

Registratie RB:
Indien er voor deze e-learning RB punten zijn toegekend dan gaat de registratie als volgt:
Na goed gevolg (6 van de 8 vragen goed) afsluiten van de e-learning, stuurt u een mail aan de afdeling communicatie waarin u aangeeft welke e-learning u heeft gevolgd. Auxilium zorgt dat de RB punten voor u worden geregistreerd bij het RB.
 

Programma

In deze e-learning worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
 • Plaats van de regeling in de wetgeving in historisch perspectief
 • Werking van de regeling in hoofdlijnen
 • Het begrip 'eigen woning':  hoofdregel, verhuissituaties en echtscheiding
 • De eigenwoningschuld
 • Inkomsten uit eigen woning
 • Aftrekposten
 • Beperkingen aftrek posten
 • De bijleenregeling
 • Bijzondere omstandigheden zoals (echt)scheiding, tijdelijke verhuur en kamerverhuur

Nadat u alle modules heeft gelezen, volgt er een toets die met goed gevolg moet worden afgelegd. De toets bestaat uit 8 meerkeuze vragen waarvan er minimiaal 6 goed moeten worden beantwoord. Heeft u de e-learning met succes afgerond, dan kunt u direct het certificaat van deelname downloaden (let op: dit is een pop-up venster. Indien u pop-ups niet toestaat dan kunt u het certificaat niet downloaden). Is het de eerste keer niet gelukt dan krijgt u één herkansing. 
 

Klik op de onderstaande button om naar de e-learning omgeving te gaan. Op de startpagina dient u zich éénmalig te registreren. De e-learningomgeving werkt het beste in Google Chrome of Internet Explorer. 

Naar onze e-learning site

Data & Locaties

 • Thuisstudie

  drs Ben van den Wijngaart RB