e-learning echtscheiding

Leren op het moment dat het u uitkomt!

 • NBA: 2
 • Estate planning, Huwen en Scheiden, Juridisch, Specialist
 • Voor (assistent) accountants
 • 2 uur
 • Vanaf € 70

Als partners gaan scheiden en daarbij hulp zoeken, is er natuurlijk eerst aandacht voor de emotionele kant. Als een adviseur wordt ingeschakeld, zal de financieel georiënteerde adviseur al snel denken aan de verdeling van het vermogen en de afspraken over alimentatie, terwijl de jurist zich meer bezighoudt met het traject en de positie van alle betrokkenen.  + Meer

Er komt bij een scheiding heel veel kijken. De adviseur kan niet overal behulpzaam bij zijn, maar kan wel structuur aanbrengen en een houvast geven. Deze e-learning in twee delen is bedoeld om op hoofdlijnen inzicht te bieden welke zaken in ieder geval aan de orde moeten komen en wat daarbij te verwachten is. In deel 1 komen het traject, de kinderen en het vermogen aan de orde en in deel 2 het inkomen na de scheiding, pensioen en een overlijden na de scheiding.

Auxilium e-learning cursussen, hoe werkt het? Bekijk hier de veelgestelde vragen. - Minder

Docent(en)

mr. Fenna Maertens

mr. Fenna Maertensextern adviseur | docent

estate planner | jurist , met als expertise:

 • huwen en scheiden
 • familie- en erfrecht

"In het familie- en erfrecht bekijk je een vraagstuk altijd vanuit meerdere kanten. Vanzelfsprekend vormt het civiele en fiscale recht het wettelijk kader. Maar bovenal speelt het persoonlijk belang en de emotie een centrale rol: wat betekent een beslissing op de korte en lange termijn voor mijzelf en mijn naasten? De combinatie van de (fiscale) ‘regeltjes’ en het persoonlijke vind ik zo mooi aan het familie- en erfrecht. Maar nog veel mooier vind ik het als ik mijn kennis en (notariële) praktijkervaring kan inzetten om cliënten eerlijk en in heldere taal te adviseren."

Fenna heeft een eigen familierechtpraktijk, ze heeft van 2013 tot en met 2020 bij Auxilium gewerkt en is hiervoor jarenlang werkzaam geweest in de notariële familierechtpraktijk.  Fenna is nog steeds aan Auxilium verbonden als extern adviseur  in erfrecht vraagstukken en maakt zij onderdeel uit van het echtscheidingsteam, verder verzorgt zij vanuit haar expertise cursussen voor ons.   

Prijzen

Auxilium leden: € 70   Niet-leden: € 70

U betaalt deze e-learning via Ideal. De prijs is exclusief btw.

Het basis pakket bestaat uit één e-learning. U kunt daarnaast kiezen om meerdere e-learning cursussen af te nemen. Vanaf 4 e-learning cursussen is er een kortingsstaffel van toepassing. Het extra pakket bestaat uit 4 e-learning cursussen (€ 265) en het plus pakket uit 8 e-learning cursussen (€ 495). U kunt het pakket van uw keuze kiezen in de e-learning omgeving.  

Bent u verantwoordelijk voor opleidingen binnen uw organisatie en wilt u dit voor uw collega's regelen? Dat kan. Binnen het pakket kunt u meerdere credits afnemen en collega's uitnodigen voor een e-learning. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling communicatie: 033 433 72 17.  

Programma

In deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan de orde:
 • Traject: wie men kan of moet inschakelen en welke stappen worden doorlopen.
 • Kinderen: wie de zeggenschap houdt of krijgt, waar ze gaan wonen en wie gaat betalen.
 • Vermogen: het in kaart brengen van de vermogens.
 • Inkomen: waar partijen na de scheiding van moeten leven.
 • Pensioen: wat er verandert bij pensionering.
 • Overlijden: wat er gebeurt met het inkomen als een partij tijdens of na de scheiding overlijdt.

Nadat u alle moduels heeft gelezen, volgt er een toets die met goed gevolg moet worden afgelegd. De toets bestaat uit 8 meerkeuze vragen waarvan er minimiaal 6 goed moeten worden beantwoord. Heeft u de e-learning met succes afgerond, dan ontvangt u per e-mail een certificaat van deelname. Is het de eerste keer niet gelukt dan krijgt u één herkansing. 

Klik op de inschrijfbutton om naar de e-learning omgeving te gaan. Op de startpagina dient u zich éénmalig te registreren. De e-learningomgeving werkt het beste in Google Chrome of Internet Explorer. 
 
- Minder