Workshop Wwft voor KWF

Accountants en belastingadviseurs, helpt u ons met uw cursusdeelname aan een mooi bedrag voor het KWF?

 • NBA: 3
 • RB Algemeen: 3
 • Accountancy, Kwaliteitsbepaler, Standaard werkzh
 • Voor (assistent) accountants | fiscalisten | medewerkers accountantskantoren
 • 11.45-15.00 uurinclusief 15 minuten pauze
 • Vanaf € 285

Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Daarom is onderzoek naar kanker zo belangrijk. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. Voor onderzoek is geld nodig. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij! 


Op 22 september 2022 verzorgt John Weerdenburg een workshop Wwft. In het kader van ons 15-jarig jubileum zamelen wij geld in voor het KWF. Het cursusgeld van de workshop Wwft op 22 september 2022 gaat dan ook rechtstreeks naar het KWF! Bekijk hier het filmpje van John Weerdenburg: zijn motivatie om het KWF te steunen. 

Wilt u inschrijven voor de online workshop op 22 september 2022? Volg onderstaande instructie:

 • U schrijft in voor de workshop Wwft: U ontvangt een inschrijfbevestiging, maar geen factuur. 
 • U doneert zelf via onze KWF-pagina uw cursusgeld aan KWF (kies: Bedrijfsdonatie).  Wij ontvangen via KWF de melding van uw donatie.  
 • U doneert minimaal € 285 (leden) of € 335 (niet-leden) per deelnemer via onze KWF pagina. ​Bij uw donatie via onze KWF-pagina vult u uw kantoornaam in en de naam van de deelnemer(s) in en "workshop Wwft 22 september 2022"
LET OP: bovenstaande informatie is niet van toepassing op de andere cursusdata van de workshop Wwft. Bekijk hier de andere cursusdata en locaties van de Workshop Wwft. Zonder donatie aan KWF kunt u niet deelnemen aan de workshop Wwft op 22 september 2022.

  + Meer

In deze cursus wordt u helemaal bijgepraat over de gevolgen van de Wwft. Niet vanuit de theorie, maar vol met praktijkvoorbeelden. En dat is niet zo vreemd, omdat onze docenten wekelijks te maken hebben met advisering rondom de meldplicht.

Op 1 augustus 2008 is de Wwft in werking getreden. Deze wet heeft vergaande consequenties voor accountants/fiscalisten en met name voor de inrichting van het kwaliteitssysteem. Regelmatig worden er  wijzigingen in deze wet doorgevoerd. De gevolgen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) worden door veel accountants en belastingadviseurs onderschat. De Wwft geeft hen namelijk een taak als klokkenluider die soms voelt als ‘klikspaan’. Het kan de positie van vertrouwenspersoon in gevaar brengen. Als een accountant/belastingadviseur een melding van een ongebruikelijke transactie heeft gemeld, mag dit niet kenbaar worden gemaakt aan de klant. Hierdoor kan een soort ‘verborgen agenda’ gevoel ontstaan. Toch moet deze meldplicht niet worden onderschat. Niet zelden wordt een accountant tuchtrechtelijk aangesproken of bestraft met een boete, bij het niet nakomen van de meldplicht.

Daarbij worden steeds vaker accountantskantoren bezocht door het Bureau Financieel Toezicht (BFT) waarbij er een gericht onderzoek wordt aangekondigd voor een specifieke klant. Hierbij checkt het BFT tevens uw verplichtingen krachtens de Wwft, waaronder de periodieke opleidingsverplichting zoals genoemd in artikel 35 Wwft. Deze opleidingsverplichting geldt voor (bijna) alle medewerkers van uw kantoor. - Minder

Prijzen

Auxilium leden: € 285   Niet-leden: € 335

​Wilt u inschrijven voor de workshop op 22 september 2022?

Volg de volgende instructie:

 • U schrijft via deze pagina in voor de workshop Wwft. U ontvangt een inschrijfbevestiging, maar geen factuur. 
 • U doneert zelf via onze KWF-pagina uw cursusgeld aan KWF (kies: Bedrijfsdonatie). Wij ontvangen via KWF de melding van uw donatie. 
 • U doneert minimaal € 285 (leden) of € 335 (niet-leden) per deelnemer via onze KWF pagina. ​Bij uw donatie via onze KWF-pagina vult u uw kantoornaam in en de naam van de deelnemer(s) in en "workshop Wwft 22 september 2022"
LET OP: bovenstaande informatie is niet van toepassing op de andere cursusdata van de workshop Wwft. Bekijk hier de andere cursusdata en locaties van de Workshop Wwft. Zonder donatie aan KWF kunt u niet deelnemen aan de workshop Wwft op 22 september 2022.

Ook deelnemen aan de wandeling op 22 september?

Op 22 september om 15.30 uur organiseren wij met ons team en onze aangesloten kantoren 'de Auxilium Walk', een wandeling in Woudenberg. De wandeling duurt een uur. Wilt u meer weten? Klik dan hier. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken rond de Wwft. 
- Minder

Programma

In deze cursus staan wij stil bij de volgende onderwerpen;
 • uitleg van de wet en de wijzigingen
 • uitleg van de taken van het BFT en het FIU-NL
 • welke verplichtingen bestaan er voor de identificatie/verificatie  en melding van ongebruikelijke transacties?
 • hoe bepaal je een risicoprofiel?
 • welke indicatoren bestaan er met betrekking tot de meldplicht?
 • hoe is het toezicht en handhaving geregeld?
 • toelichting op de invoering van het UBO/register
 • praktische tips en tal van voorbeelden van witwassen en ongebruikelijke transacties
Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken rond de Wwft.


Goed voorbereid naar de cursus komen?
Benieuwd wat u tijdens een bezoek van BFT kunt verwachten? Lees 'Het BFT komt op bezoek' waarin John Weerdenburg AA dit voor u op een rij heeft gezet. Bekijk hier ​5 tips om de wet- en regelgeving over de Wwft in uw dagelijkse kantoorroutine op te nemen.  

- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Workshop Wwft voor KWF

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Wat zijn de ervaringen van eerdere deelnemers?

"Het wachten is nog op het rapport maar het bezoek van de BFT is goed verlopen. Er is met name gekeken naar het handboek, de vragenlijsten en formulieren. De procedures staan er adequaat in (wij hanteren die van Auxilium)."

Armando Palermo AA, A-countants

Gerelateerde cursussen