Vastgoed exploiteren: in privé of in de zaak

Vastgoed exploiteren: in privé of in de zaak

Complexe fiscale spelregels omgezet naar de praktijk

Pagina afdrukken
De belastingheffing over de exploitatie van vastgoed is complex. De fiscale spelregels lopen sterk uiteen voor het zakelijk of privé exploiteren van vastgoed. Een vastgoedexploitant heeft daarbij geen vrije keus. De feitelijke exploitatie is beslissend voor de fiscale behandeling. Een particuliere vastgoedbelegger (in box 3) kan fiscaal kwalificeren als resultaatgenieter of als ondernemer, waardoor hij alsnog in box 1 tegen een veel hoger tarief in de belastingheffing wordt betrokken. De exploitatie van vastgoed in een BV is per 2019 minder aantrekkelijk geworden door de nieuwe afschrijvingsbeperking op vastgoed. De belastingwet maakt onderscheid tussen beleggingsvastgoed en vastgoed dat de ondernemer voor zijn bedrijfsvoering gebruikt. Dat is van belang voor de afschrijving, de investeringsfaciliteiten, de BTW-verrekening, de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de successiewet en nog veel meer. In deze cursus komen al deze fiscale aspecten van vastgoedexploitatie aan de orde, aan de hand van praktijkvoorbeelden. 

Deze cursus staat momenteel niet ingepland. Heeft u interesse in deze cursus, neem dan contact op met de afdeling communicatie.
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Vastgoed exploiteren: in privé of in de zaak

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten

Vakgebied:
fiscaal

Prijs:
€ 395 voor leden van Auxilium
€ 445 voor niet leden
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus Abonnees van Rendement, Fiscaal up to Date of BelastingBelangen betalen € 420, let op dat u dit duidelijk aangeeft op het inschrijfformulier.

PE:
NBA: 6 PE-uren
RB: 6 fiscale punten

Programma

Na het volgen van deze cursus kent u de verschillen in fiscale behandeling tussen zakelijke of privé exploitatie van vastgoed; u kunt uw relaties adequaat adviseren om daarbij de fiscaal optimale keus te maken.
 
Onderwerpen
 • De particuliere vastgoedexploitant: box 3 of box 1
 • Meer dan normaal actief vermogensbeheer
 • Vermogensetikettering; buitenvennootschappelijk vastgoed
 • Afschrijving; kosten van onderhoud of verbetering
 • Afschrijvingsbeperking in de winstsfeer
 • Afwaarderen op lagere bedrijfswaarde
 • HIR en vastgoed
 • BOR: wel of geen ondernemingsvermogen
 • BTW-verrekening; leegstand van vastgoed
 • WOZ; waardering en werktuigenvrijstelling

Data & Locaties

 • mr. Hans Zwagemaker

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen