Relatiebeheer met impact alleen voor STAP-opleidingsbudget

Handvatten en veel tips! Kennistraject relatiebeheer voor STAP-opleidingsbudget

 • Relatiebeheer, Vaardigheden
 • Voor alle relatiebeheerders
 • 2 dagen, 09:00-16:00 uur incl. lunchMax. 8 deelnemers
 • Vanaf € 1.000

Verder ontwikkelen in relatiebeheer? Het onderdeel relatiebeheer / sales is één van de belangrijkste onderdelen van een accountant. Als accountant ben je verantwoordelijk voor nieuwe klanten en het contact met bestaande klanten. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkst. Want een tevreden klant is de beste verkoper! Maar hoe krijg je dit voor elkaar? 

In twee opleidingsdagen wordt het gedachtegoed van goed relatiebeheer behandeld. We bestuderen de theorie en gaan hier in rollenspellen mee aan de slag.

 • Wat wil een klant nou echt?/ Wat zoekt de klant precies?
 • ​Wat voor vragen kun je stellen?
 • ​En waarom zou een klant zaken met jou doen?
--> De theorie toepassen in de praktijk? In de vervolg Praktijkopleiding relatiebeheer leren wij hoe je de theorie in de praktijk kunt toepassen, dit betekent veel rollenspellen en ook écht doen! Hierin wordt je begeleid door een coach. Na het volgen van deze cursus kun je écht aan de slag als relatiebeheerder en jouw klanten (langdurig) aan het kantoor binden, op eigen authentieke wijze!

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget ontvangen via Stapuwv.nl. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Deze opleiding van Auxilium is opgenomen in het scholingsregister van de Overheid (samenwerking DUO en UWV) en komt in aanmerking voor STAP-budget. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op! 

Let op: jouw STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan. De STAP-opleiding moet uiterlijk 3 maanden starten na het aanvraagtijdvak. 

Prijzen

Auxilium leden: € 1.000   Niet-leden: € 1.000

De genoemde prijs is voor 2 dagen met STAP-budget. Schrijf je in via onze website, dan zie je alleen de startdatum staan. Kies je voor deze datum dan schrijf je je automatisch in voor alle 2 cursusdagen. De prijs van deze 2 daagse opleiding is € 826,45 excl. btw en daarmee passend binnen het STAP budget van € 1.000 incl. btw.

Hoe meld je je aan voor een opleiding van Auxilium met STAP-budget?

 1. Je meldt je aan via deze cursuspagina van Auxilium. Vermeld bij de opmerkingen je volledige naam, privéadres, postcode, woonplaats en geboortedatum.
 2. Je ontvangt direct na inschrijving op onze website automatisch een inschrijfbewijs. Let op: je STAP-opleiding moet minimaal 1 maand na de inschrijfdatum voor STAP-subsidie van start gaan. De STAP-opleiding moet uiterlijk 3 maanden starten na het aanvraagtijdvak. 
 3. ​Daarna ontvang je van ons een STAP-aanmeldbewijs dat je nodig heeft bij jouw aanmelding op het STAP-portaal. Het inschrijven voor het STAP-budget biedt geen garantie op toekenning van de subsidie.
 4. Log op de inschrijfdatum met jouw DigiD in op het STAP-portaal van het UWV, selecteer in het scholingsregister de opleiding waarvoor je het STAP-budget wilt aanvragen. 
 5. Upload jouw STAP-aanmeldbewijs: dat is het bewijs van inschrijving dat je via ons hebt ontvangen. Jouw aanvraag is nu ingediend.
 6. ​Je krijgt vrijwel meteen een terugkoppeling van het UWV of jouw aanvraag in behandeling wordt genomen of is afgewezen. Wil je ons hierover per mail informeren?  
 7. Binnen maximaal 1 maand ontvang je van het UWV een bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Bij goedkeuring ontvangt ook Auxilium een bericht van het UWV.
 8. ​Wij sturen je na goedkeuring door UWV een bevestiging deelname met alle gegevens en je kunt starten met de gekozen opleiding!

Let op: jouw inschrijving is pas definitief als wij de goedkeuring van het UWV hebben ontvangen. Wordt jouw STAP-aanvraag niet goedgekeurd door het UWV, dan kun je jouw deelname annuleren of alsnog deelnemen tegen eigen betaling. Neem hierover contact met ons op. 

​Wat is STAP-Budget?

De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. In Nederland kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks een STAP-budget van maximaal €1000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Dit gebeurt in 6 tijdvakken van 2 maanden, verdeeld over een kalenderjaar. 

Wie komt in aanmerking voor STAP-budget?
Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk. En je hebt nog niet eerder een STAP-budget ontvangen in een kalenderjaar. 

Vragen?
Bekijk de veel gestelde vragen op de website van het UWV. Vragen over het STAP-budget kun je alleen bij het UWV stellen. Auxilium is opleider voor het STAP-budget, wij kunnen je helaas niet helpen bij de STAP-aanmeldingsprocedure.   

Leerdoelen

Na afloop van deze opleiding weet je hoe je van betekenis bent voor jouw klant. Hier hebben we in diverse rollenspellen mee geoefend. 

- Minder

Programma

Jan van der Hilst behandelt in deze interactieve tweedaagse opleiding verschillende modules met herkenbare praktijkvoorbeelden.

Module 1: Ontvankelijkheid en commitment 
 • Wat is relatiebeheer en hoe bouw je een langdurige relatie met klanten op?
 • Wat is klantbetekenis en hoe creëer je ontvankelijkheid?
 • Waar staan jij en de organisatie voor?
 • Hoe positioneer je jezelf als ''trusted advisor'' en relatiebeheerder?
 • Hoe krijg je commitment op jouw ideeën en/of oplossing?
   
Module 2: De ander echt leren kennen 
 • Wat betekent iemand echt leren kennen?
 • Hoe kun je klanten aan jezelf binden?
 • Hoe voer je belangeloos een dialoog?
 • Hoe confronteer je constructief?
 • Hoe help je een klant keuzes maken?
Module 3: Verschillende types gedrag en invloed 
 • Hoe zien anderen je en wat kun je daarmee?
 • Hoe ga je om met verschillende gedragstypes?
 • Wat betekent beïnvloeden met zuivere intenties?
 • Hoe ga je om met 'dreigende' conflicten?
 • Wat heb je verder nog nodig in jouw rol als relatiebeheerder?

 
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Relatiebeheer met impact alleen voor STAP-opleidingsbudget

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.