Een belastingvrije bedrijfsopvolgingsregeling

Een belastingvrije bedrijfsopvolgingsregeling

Alle ins en outs van de BOF

Pagina afdrukken
De Successiewet kent een erg aantrekkelijke faciliteit voor het schenken of vererven van ondernemingsvermogen: de bedrijfsopvolgingsregeling (de BOF). De BOF omvat drie gunstregelingen: een vrijstelling van 100% tot (ruim) € 1 miljoen en 83% van het meerdere ondernemingsvermogen, een soepele waarderingsfaciliteit én uitstel van betaling. De BOF kent diverse voorwaarden, maar bij een tijdige planning is daar eenvoudig aan te voldoen! De ondernemer kan bij de overdracht van zijn eenmanszaak of de aanmerkelijkbelang-aandelen in zijn BV de BOF combineren met de doorschuifregelingen in de inkomstenbelasting. Dat biedt perspectief op een belastingvrije bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling!

In deze cursus bespreken we alle ins en outs van de BOF en de bijbehorende doorschuifregelingen. Interactief, en aan de hand van praktijkcases leert u hoe u deze gunstregelingen voor uw cliënten kunt toepassen.
 
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Een belastingvrije bedrijfsopvolgingsregeling

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur
13.00 - 20.15 uur, inclusief pauzes en diner

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten

Vakgebied:
fiscaal

Prijs:
€ 405 voor leden van Auxilium
€ 455 voor niet leden
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus


 
Abonnees van Rendement, BelastingBelangen of Fiscaal up to Date betalen € 420, let op dat u dit duidelijk aangeeft op het inschrijfformulier.

PE:
NBA: 6 PE-uren
RB: 6 fiscale punten

Programma

Na het volgen van deze training kunt u uw MKB-relaties to the point adviseren over een belastingvrije bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling, door schenking of vererving van een onderneming/een pakket aanmerkelijksbelang-aandelen in een BV. U kunt zo'n fiscaal optimale bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling tot stand brengen in de praktijksituatie van uw cliënt. 
 
Onderwerpen:
 • Bedrijfsopvolging door schenking of vererving
 • Voorwaarden en vereisten bij een IB-onderneming / de BV
 • De doorschuifregelingen bij een IB-onderneming / de BV
 • De voortzettingswaarde van de onderneming
 • Het ondernemingsvermogen: uitbreidingen en beperkingen
 • Uitstel van betaling
 • Effect op diverse testamentvormen
 • Verschillende praktijkcases

Data & Locaties

 • 15-06-2020 Breda Van der Valk

  mr. Hans Zwagemaker

 • 26-10-2020 Leusden Auxilium Adviesgroep

  mr. Hans Zwagemaker

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen