Een belastingvrije bedrijfsopvolgingsregeling

Alle ins en outs van de BOF

 • NBA: 6
 • RB Fiscaal: 6
 • Fiscaal
 • Voor (assistent) accountants | fiscalisten
 • 13.00 - 20.15 uurinclusief pauzes en diner
 • Vanaf € 405
 • Data en locaties

  Datum

  Plaats & Locatie

  26-10-2020

  Leusden, Auxilium Adviesgroep

De Successiewet kent een erg aantrekkelijke faciliteit voor het schenken of vererven van ondernemingsvermogen: de bedrijfsopvolgingsregeling (de BOF). De BOF omvat drie gunstregelingen: een vrijstelling van 100% tot (ruim) € 1 miljoen en 83% van het meerdere ondernemingsvermogen, een soepele waarderingsfaciliteit én uitstel van betaling. De BOF kent diverse voorwaarden, maar bij een tijdige planning is daar eenvoudig aan te voldoen! De ondernemer kan bij de overdracht van zijn eenmanszaak of de aanmerkelijkbelang-aandelen in zijn BV de BOF combineren met de doorschuifregelingen in de inkomstenbelasting. Dat biedt perspectief op een belastingvrije bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling!

In deze cursus bespreken we alle ins en outs van de BOF en de bijbehorende doorschuifregelingen. Interactief, en aan de hand van praktijkcases leert u hoe u deze gunstregelingen voor uw cliënten kunt toepassen.
 

Docent(en)

mr. Hans Zwagemaker

mr. Hans Zwagemaker

fiscalist, met als expertise:

Hans Zwagemaker is zelfstandig gevestigd fiscalist, hoofdredacteur van de digitale nieuwsbrief www.belastingbelangen.nl en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof te Den Haag (civiele kamer). Hans weet zijn toehoorders van het begin tot het einde te boeien met zijn presentatie. Bij zijn cursussen staan belastingbesparing en praktische voorbeelden centraal. Ingewikkelde en complexe vraagstukken worden helder uitgelegd en vertaald naar praktische toepassingen, waardoor de cursist hiermee actief aan de slag kan.

Prijzen

Auxilium leden: € 405   Niet-leden: € 455

U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus. 

Abonnees van Rendement, BelastingBelangen of Fiscaal up to Date betalen € 420, let op dat u dit duidelijk aangeeft op het  inschrijfformulier. 

Programma

Na het volgen van deze training kunt u uw MKB-relaties to the point adviseren over een belastingvrije bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling, door schenking of vererving van een onderneming/een pakket aanmerkelijksbelang-aandelen in een BV. U kunt zo'n fiscaal optimale bedrijfsoverdracht én vermogensoverheveling tot stand brengen in de praktijksituatie van uw cliënt. 
 
Onderwerpen:
 • Bedrijfsopvolging door schenking of vererving
 • Voorwaarden en vereisten bij een IB-onderneming / de BV
 • De doorschuifregelingen bij een IB-onderneming / de BV
 • De voortzettingswaarde van de onderneming
 • Het ondernemingsvermogen: uitbreidingen en beperkingen
 • Uitstel van betaling
 • Effect op diverse testamentvormen
 • Verschillende praktijkcases
- Minder
 • Inschrijfformulier

  Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

  Cursusgegevens

  Een belastingvrije bedrijfsopvolgingsregeling

  Datum & locatie

  Kantoorgegevens

  Gegevens cursist(en)

  Geslacht
  Abonnee bij
  Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
  Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
  Aangesloten bij een
  Beroepsgroep?

  Direct registreren?

  U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

  Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

  Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

  Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


  U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

  U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

  U ontvangt na inschrijving een bevestiging

  We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen