De eigen woning: meer fiscaal voordeel!

De eigen woning: meer fiscaal voordeel!

Fiscaal voordeel voor eigenwoningbezitters

Pagina afdrukken
Voor de meeste ondernemers is de eigenwoning vast verankerd in box 1: de hypotheekrente minus het eigenwoningforfait levert een aftrekpost in box 1 op. Die aftrek wordt de laatste jaren steeds minder: de rente is historisch laag, én de wetgever verlaagt het aftrektarief; dat wordt gefaseerd afgebouwd tot 37,10%. Ondernemers die hun woning tot het ondernemingsvermogen (kunnen) rekenen hebben geen last van die aftrekbeperking: die geldt uitsluitend voor particulieren. Een boxhop met de eigen woning kan de ondernemer dan ook flink wat fiscaal voordeel opleveren.

Particuliere eigenwoningbezitters met vermogen in box 3 zijn vaak fiscaal voordeliger uit als zij de eigenwoningschuld in box 3 in plaats van in box 1 opvoeren. Een voordelige boxhop! Voor een directeur-grootaandeelhouder kan weer een andere boxhop voordelig zijn: een sale-leaseback van de eigen woning met zijn BV. En ook bij echtscheiding kan een boxhop met de eigen woning fiscaal lucratief uitpakken.

In deze cursus bespreken we alle mogelijkheden van het fiscaal voordelig boxhoppen met de eigen woning, aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

De eigen woning: meer fiscaal voordeel!

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur:
13.00 - 20.15 uur, inclusief pauzes en diner

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten

Vakgebied:
fiscaal

Prijs:
€ 405 voor leden van Auxilium
€ 455 voor niet leden
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus Abonnees van Rendement, BelastingBelangen of Fiscaal up to Date betalen € 420, let op dat u dit duidelijk aangeeft op het inschrijfformulier.

PE:
NBA: 6 PE-uren
RB: 6 fiscale punten

Programma

Na het volgen van deze training kent u de fiscale behandeling van de eigenwoning, mét de bijbehorende mogelijkheden om fiscaal voordelig te boxhoppen met de eigen woning. U kunt uw relaties terzake adequaat adviseren.
 
Onderwerpen:
 • De fiscale behandeling van de eigen woning in box 1
 • Verhuisregelingen, aflossingstanden en eigenwoningreserve
 • De jubelton voor de eigen woning: één of twee keer?
 • Het vervallen van de Hillen-aftrek
 • Boxhop: de eigen woning als ondernemingsvermogen
 • Boxhop: de financiering van de eigen woning via box 3
 • Boxhop: saleleaseback van de eigen woning met de BV 
 • Boxhop: de eigen woning bij echtscheiding

Data & Locaties

 • 17-06-2020 Dordrecht Van der Valk

  mr. Hans Zwagemaker

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen