Bedrijfskosten of toch privé uitgaven?

Bedrijfskosten of toch privé uitgaven?

Alle fiscale aftrekbeperkingen voor het voetlicht

Pagina afdrukken
Ondernemers zijn altijd druk: er zijn zoveel zakelijke kansen en bedreigingen, en stilstand is achteruitgang. Voor veel ondernemers geldt: alles wat ik doe is zakelijk. Maar dat betekent niet dat een ondernemer al zijn uitgaven als bedrijfskosten kan opvoeren.
In de belastingwet zijn diverse kostenposten opgesomd die niet of slechts beperkt aftrekbaar zijn bij het vaststellen van de fiscale winst. De wet kent aftrekbeperkingen voor algemene kosten, kosten die betrekking hebben op de ondernemer zelf, en diverse kostenposten in een BV. Naast de wettelijke aftrekbeperkingen draagt ook de belastingrechter ruim bij aan de al dan niet of beperkt aftrekbare kosten. In deze cursus komen alle kostenaftrekbeperkingen aan de orde. Het accent ligt daarbij uiteraard op het voorkomen van de aftrekbeperking.
 
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Bedrijfskosten of toch privé uitgaven?

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Rendement/Fiscaal up to Date/BelastingBelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen en eventuele dieetwensen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur: 
13.00 tot 20.15 uur, inclusief pauzes/diner

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten

Vakgebied:
fiscaal

Prijs:
€ 405 voor leden van Auxilium
€ 455 voor niet leden
U ontvangt 20% korting op de geldende prijs per deelnemer als u met drie collega’s of meer van één kantoor inschrijft voor dezelfde cursus Abonnees van Rendement, BelastingBelangen of Fiscaal up to Date betalen € 420, let op dat u dit duidelijk aangeeft op het inschrijfformulier.

PE:
NBA: 6 PE-uren
RB: 6 fiscale punten

Programma

Na het volgen van deze cursus kent u alle kostenaftrekbeperkingen voor ondernemers, met een eenmanszaak of een BV. U kent de criteria die beslissend zijn voor wél of geen kostenaftrek en u kunt uw relaties adviseren hoe de kostenaftrekbeperkingen zijn te vermijden.
 
Onderwerpen:
  • Wettelijke kostenaftrekbeperkingen 
  • Van aftrek uitgesloten en beperkt aftrekbare kosten
  • Standsuitgaven
  • Zakelijk handelen met de BV
  • Kostenaftrek of onttrekking; uitdeling van winst
  • Het Cessna-criterium en het renpaardenarrest
  • Het vermijden van kostenaftrekbeperkingen

Data & Locaties

  • 16-09-2020 Leusden Auxilium Adviesgroep

    mr. Hans Zwagemaker

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen