Bedrijfsfinanciering bij snel groeiende ondernemers

Bedrijfsfinanciering bij snel groeiende ondernemers

Vooruitkijken en anticiperen, daar gaat het om.

Pagina afdrukken
De economie trekt aan en veel organisaties investeren volop in de toekomst. Toch is te snel investeren een behoorlijk risico voor organisaties. De continuïteit kan in gevaar komen. Hierin ligt een rol voor de accountant. Vooruitkijken en anticiperen, daar gaat het om. Korte lijnen met de ondernemer. Kritisch kijken naar de businesscase. Risico’s scherp hebben. Ontwikkelingen monitoren. En financiële ruimte creëren door goede afspraken te maken met de juiste financiers. En mocht het toch spannend worden, hoe communiceert u dan met de financiers? Wat verwachten zij van u en hoe zien hun belangen eruit?
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

Bedrijfsfinanciering bij snel groeiende ondernemers

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Belastingbelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur:
09.00 tot 15.30 uur
• inclusief pauzes/lunch

Doelgroep:
(assistent) accountants | fiscalisten | relatiebeheerders

Vakgebied: 
financieren

PE: 
NBA: 6 punten
RB: in aanvraag

Prijs:
€ 345 voor leden van Auxilium
€ 395 voor niet leden

Programma

We gaan in op het raakvlak van strategie en financiering. Snelle groei vereist anticipatie en voldoende financiële ruimte. Zorg vooraf dat u ruimte heeft en dat financiers reeds aangehaakt zijn. Mocht u toch bij Bijzonder Beheer belanden: Hoe adviseer ik mijn klant om hiermee om te gaan? Wat verwacht de financier van u? Welke partijen zijn er die u lucht kunnen verschaffen?
 
We behandelen de theorie, maar ook drie praktijkcasussen: een succesverhaal, een onderneming die over de rand van de afgrond is gelopen en een onderneming die het (helaas) niet redt. 
 
De volgende onderwerpen komen aan bod:
 • In kaart brengen van een onderneming, inclusief passend financieringsplaatje.
 • Zorg voor goede afspraken met financiers, passend bij de strategie van de onderneming. Prognosticeer, anticipeer en schat risico’s in.
 • De ‘red flags’ die wijzen op gevaar voor uw klant
 • Wat te doen als uw klant in Bijzonder Beheer zit 
We kijken naar de praktische kant:
 • Wat verwacht een financier bij een financieringsaanvraag?
 • Wat kunt u verwachten van Bijzonder Beheer?
 • Wat zijn de rechten en plichten van financier en ondernemer?
 • Hoe zorgt u dat er een alternatief plan is als een opzegging van de bank in beeld is? 
Na afloop van de cursus bent u in staat om uw cliënten effectiever te begeleiden in hun financieringsvraagstuk. We voorkomen en we genezen. Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om voor een aangepast tarief een dagdeel Marco in te boeken om naar een aantal klantcasussen van u te kijken.
 

Data & Locaties

 • 28-03-2019 Leusden Trainingszaal Auxilium

  Marco Kastelein

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen