Videocollege Wwft

Alles weten over de Wwft? Met dit videocollege bent u helemaal op de hoogte!

  • Accountancy, Kwaliteitsbepaler, Standaard werkzh
  • Voor (assistent) accountants | medewerkers accountantskantoren
  • 4 uur
  • Vanaf € 225

In het videocollege Wwft bent u in 4 uur helemaal op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom de Wwft. Uw kennis wordt door onze collega Ed Suiker RA helemaal opgefrist! Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat voor uw kantoordossier.

Het videocollege Wwft bevat de volgende 3 modules:

  • De fundamentele beginselen van het accountantsberoep (circa 60 minuten, geschikt voor nieuwe medewerkers)
  • ​Het cliëntonderzoek (circa 90 minuten, geschikt voor alle medewerkers)
  • ​De meldplicht (circa 90 minuten, geschikt voor ervaren assistenten en accountants)

​!! LET OP: Het videocollege staat in onze leeromgeving. U maakt hier een account aan, dit doet u direct tijdens het afronden van de bestelling (klik op de knop inschrijven). Betaling is alleen via iDeal mogelijk. Het videocollege is vanaf de datum van aanschaf 3 maanden beschikbaar. Na het afronden van het opleidingstraject ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. Het is hiervoor belangrijk dat u uw persoonlijke gegevens volledig invult. + Meer

De Wwft: opleidingsverplichting

Op 1 augustus 2008 is de Wwft in werking getreden. Deze wet heeft vergaande consequenties voor accountants/fiscalisten en met name voor de inrichting van het kwaliteitssysteem. Regelmatig worden er  wijzigingen in deze wet doorgevoerd. De gevolgen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) worden door veel accountants en belastingadviseurs onderschat. De Wwft geeft hen namelijk een taak als klokkenluider die soms voelt als ‘klikspaan’. Het kan de positie van vertrouwenspersoon in gevaar brengen. Als een accountant/belastingadviseur een melding van een ongebruikelijke transactie heeft gemeld, mag dit niet kenbaar worden gemaakt aan de klant. Hierdoor kan een soort ‘verborgen agenda’ gevoel ontstaan. Toch moet deze meldplicht niet worden onderschat. Niet zelden wordt een accountant tuchtrechtelijk aangesproken of bestraft met een boete, bij het niet nakomen van de meldplicht.

Daarbij worden steeds vaker accountantskantoren bezocht door het Bureau Financieel Toezicht (BFT) waarbij er een gericht onderzoek wordt aangekondigd voor een specifieke klant. Hierbij checkt het BFT ook uw verplichtingen volgens de Wwft, waaronder de periodieke opleidingsverplichting zoals genoemd in artikel 35 Wwft. Deze opleidingsverplichting geldt voor (bijna) alle medewerkers van uw kantoor.

Benieuwd wat u tijdens een bezoek van BFT kunt verwachten? Lees 'Het BFT komt op bezoek' waarin John Weerdenburg AA dit voor u op een rij heeft gezet. Bekijk hier ​5 tips om de wet- en regelgeving over de Wwft in uw dagelijkse kantoorroutine op te nemen.   - Minder

Prijzen

Auxilium leden: € 225   Niet-leden: € 225

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken rond de Wwft.

- Minder

Programma

Module 1 De fundamentele beginselen van het accountantsberoep (60 minuten, geschikt voor nieuwe medewerkers, nieuw in accountancybranche)
In deze module wordt uitgelegd welke functie de fundamentele beginselen (integriteit, objectiviteit, vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid, vertrouwelijkheid en professioneel gedrag) hebben bij het werken op een accountantskantoor. We geven verschillende voorbeelden die herkenbaar zijn voor nieuwe medewerkers zoals de assistent accountant of administratief medewerker. 
Module 2 Het cliëntonderzoek (90 minuten, geschikt voor alle medewerkers)
In deze module staan we stil bij het cliëntenonderzoek van de Wwft. Hierbij is de risico-inschatting van de onderneming belangrijk. Dit resulteert in een risico-profiel. Daarnaast is er aandacht voor de UBO.
Module 3 De meldplicht (90 minuten, geschikt voor ervaren assistenten en accountants). 
In deze module staan we stil bij de meldplicht van de Wwft. Hierbij is het belangrijk snel een ongebruikelijke transactie te herkennen en een goed afweging te maken of er een melding moet plaatsvinden. We bespreken de werkwijze van en het toezicht door de BFT. 
- Minder

Incompany

Deze cursus is ook incompany beschikbaar. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Klik hier voor meer informatie over incompany cursussen.

› Alle cursussen en trainingen

Gerelateerde cursussen