De nieuwe WAB: ontslagrecht weer op de schop!

De nieuwe WAB: ontslagrecht weer op de schop!

Op de hoogte blijven van de actualiteiten op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid die voor uw praktijk van belang zijn

Pagina afdrukken
Het lijkt er op dat ook de eerste kamer met het wetsvoorstel  'arbeidsmarkt in balans' (WAB) in gaat stemmen (aangenomen door de Tweede Kamer op 5 februari 2019). We volgen de ontwikkelingen voor u op de voet. De bedoeling van de wetgever is om de WAB per 1 januari 2020 in te voeren. Alle reden om u al dit jaar te verdiepen in wat dit voor consequenties heeft voor u en uw klant. Wat betekent het wetsvoorstel voor de praktijk, welke knelpunten zitten er in en wat moet een werkgever in 2019 al gaan doen om WAB-proof te zijn?

In deze cursus behandelen we de laatste jurisprudentie en relevante nieuwe wetgeving rondom het ontslagrecht. De cursus heeft een duidelijke link naar de gevolgen voor de MKB-(accountancy)praktijk.  
Registratie is niet verplicht om te kunnen inschrijven voor een cursus.

Cursusgegevens

De nieuwe WAB: ontslagrecht weer op de schop!

Datum & locatie

Kantoorgegevens

Gegevens cursist(en)

Geslacht
Abonnee bij
Belastingbelangen?
Leden van Belastingbelangen ontvangen een korting op cursussen van Auxilium die door mr. Hans Zwagemaker worden verzorgd.
Aangesloten bij een
Beroepsgroep?

Direct registreren?

U kunt uw aanmelding ook direct omzetten in een registratie bij Auxilium. Zo hoeft u voortaan niet opnieuw uw gegevens in te vullen.

Voer hiernaast tweemaal het door u gewenste wachtwoord in. Uw e-mailadres is dan voortaan uw gebruikersnaam.

Uiteraard behandelen we uw gegevens vertrouwelijk en gebruiken we ze zonder uw toestemming nergens anders voor dan voor de aangegeven functionaliteit.

Overige opmerkingen


U bent vergeten uw E-mailadres in te vullen.

U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen of het ingevulde telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers. Het telefoonnummer mag geen spaties of streepjes bevatten alleen cijfers.

U ontvangt na inschrijving een bevestiging

We verzenden een ontvangstbevestiging zodra uw cursusaanvraag is ontvangen. Uiterlijk 10 werkdagen voor de cursus ontvangt u van ons bericht over de praktische zaken rondom de cursus.

Algemene informatie

Cursusduur:
09.00 tot 13.15 uur
 • inclusief  15 minuten pauze en bij vertrek een broodje
Doelgroep: (Assistent-) Accountants , loon- en salarisadministateurs en P&O adviseurs. De cursus is geschikt voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met basisprincipes van arbeidsrecht te maken heeft. Er is ook een combinatie mogelijk met klanten van de kantoren (en daaraan verbonden P&O-medewerkers) die daarin interesse hebben.

Vakgebied:
juridisch | personeel en organisatie
  
Prijs:
€ 295 voor leden van Auxilium
€ 345 voor niet leden

PE: 
NBA: 4 PE
NIRPA: 60 PE-punten
RB: in aanvraag

Programma

Onderwerpen die in de cursus in ieder geval aan de orde komen zijn:
 
 • Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB): status en ontwikkelingen
 • Wijzigingen in het ontslagrecht, de nieuwe cumulatiegrond en ontslagvergoeding (is dossieropbouw nog nodig, komt de oude ontbindingspraktijk weer terug, wordt de transitievergoeding x 1,5 de nieuwe standaard?)
 • De nieuwe regels rond flex-werkers en flex-contracten (hoe richten we een flexibele schil per 2020 in, heeft payrolling nog zin, of wordt de zzp-er (nog) aantrekkelijker?)
 • Veranderingen met betrekking tot de WW premiedifferentiatie
 • Waar kan de werkgever zich nu vast op voorbereiden?


Het arbeidsrecht in het algemeen en het ontslagrecht in het bijzonder zijn  door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (in 2015) ingrijpend veranderd. Ruim drie jaar na de invoering van de wijzigingen heeft de regering in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een aantal nieuwe wijzigingen opgenomen. Wij praten u bij. Aan het einde van deze cursus bent u op de hoogte van de hoofdlijnen van het geldende (WWZ) arbeids- en ontslagrecht en de laatste actualiteiten over de WAB.

Data & Locaties

 • 17-09-2019 Leusden Auxilium trainingsruimte

  mr. Bernard Cornelissen

 • 19-11-2019 Leusden Auxilium trainingsruimte

  mr. Bernard Cornelissen

 • 21-11-2019 Alkmaar Hotel Golden Tulip

  Ilon Hemmelder

 • 28-11-2019 Breda Van der Valk Princeville

  mr. Bernard Cornelissen

 • 10-12-2019 Urmond Van der Valk Stein

  mr. Bernard Cornelissen

› Bekijk alle 6 data & locaties
 • 12-12-2019 Wolvega Van der Valk

  Ilon Hemmelder

› Toon minder

Gerelateerde cursussen